Az Oppo, keresztbe kinyitható telefont tervez

Az Oppo következő zászlóshajó telefonja egy Galaxy Z Flip stílusú, hajlékony belső kijelzővel rendelkező, összecsukható okostelefon lesz egy friss pletyka szerint, amely azt is állítja, hogy a Find N utódját is látni fogjuk ugyanebben az időben.

Nem ez az első alkalom, hogy idén egy kagylóhéjjal összehajtható készülékről pletykálnak az Oppo részéről. Valójában már januárban megjelentek olyan pletykák, hogy a gyártó egy összecsukható telefonon dolgozik.

Ezt május elején újabb részletek követték, amelyek megismételték, hogy az Oppo a Z Flip stílusú készülék piacra dobását tervezi. Ez a legfrissebb pletyka csak tetézi ezt, és azt sugallja, hogy nem lesz egyedül, amikor megjelenik.

Azt állítják, hogy ezen a flip-telefonon kívül az Oppo kiad egy könyv stílusú összecsukható folytatást a Find N-hez, valószínűleg Oppo Find N2 néven, amely vízszintesen, nem pedig függőlegesen hajtogatható. Ha az állítások helytállóak, akkor ez azt jelentené, hogy a gyártó mindkét fronton a Samsunggal versenyezne.

Az egyetlen dolog, ami továbbra sem világos, hogy ezek a modellek szélesebb körben is megjelenhetnek-e majd, mint a jelenlegi Find N, amely csak Kínában indult el.

A pletyka egy termékeny Weibo tipster révén érkezett, akinek a felhasználónevét gyakran fordítják angolra “Digital Chat Station”-nek vagy “Digital Gossip Station”-nek.

Az eredeti bejegyzésükben azt is állítják, hogy az Oppo gördíthető képernyője még mindig egy kis kihívásnak bizonyul, és folyamatosan javítják és átdolgozzák, de arról nincs hír, hogy egyelőre nem látunk-e a Concept X-hez hasonló, nyilvánosan elérhető készüléket.

A két új hajtogatható készülék egyikének sem adtak még időkeretet a megjelenésre, pedig tudnánk találgatni. Reálisan azonban bármikor lehet a mostani és az év vége között, attól függően, hogy melyik régióra fókuszálnak. Már ha egyáltalán megtörténik.

Jelen állás szerint a telefonok csak a pletykák és spekulációk birodalmában léteznek, és ez így is marad, amíg az Oppo be nem jelent valamit hivatalosan.