Milyen jellemzőkkel rendelkezik az OnePlus Nord 3?

Papíron a Nord 3 néhány szemöldököt felvonhat, mivel viszonylag fejlett kijelzőt tartalmaz: egy 6,74 hüvelykes AMOLED panel, 2772 × 1240 felbontással, dinamikus támogatással a frissítési sebességekhez 40 Hz és 120 Hz között – jelentős fejlesztés a 2T fix 90 Hz-hez képest. A kijelző alatt ujjlenyomat-érzékelő és egy 16MP-es szelfikamera található.

A hátlapon megtalálod az OnePlus 11 4K-képes 50MP Sony IMX890 szenzorát, amely elsődleges feladatot lát el valamilyen formájú optikai stabilizációval. Ezen kamera alatt található egy 8MP-es ultranagy szensor – az OnePlus elismeri, hogy kisebb látószögű, mint a Nord 2T, de kevésbé torzít – és egy 2MP-es makró egység.

Az ipari dizájnhoz hűen megtalálod a márka védjegyeként szolgáló figyelmeztető csúszkát, valamint sztereó hangszórókat, amelyek vissza tudják játszani a Dolby Atmos tartalmakat.

A belsejében a MediaTek Dimensity 9000 chipset található, amely 2021-ből származik – hadd döntsd el, mit gondolsz erről, de elvileg a teljesítmény megfelelő lesz. Bár eredetileg a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 SoC-vel versenyzett volna. Az akkumulátor két cellás kialakítást kapott, összesen 5000mAh kapacitással, és akár 80W-ig tölthető a mellékelt SuperVOOC falitöltővel és USB-C kábellel. Nincs vezeték nélküli töltés.

A telefon az első haszonélvezője az OnePlus Nord fő vonalának a vállalat késői szoftvertámogatási bővítéseinek, három operációs rendszer-frissítést kapva a jövőben az OxygenOS 13.1 (Android 13) alapján, és négy évig biztonsági frissítéseket – bár nem éri el a Samsung vagy akár az anyavállalat Oppo négy operációs rendszer-frissítést és öt év biztonsági frissítést ígérő magasabb ígéreteit, de így is lépés előtt áll a Nord 2T.

A Nord 3 két SIM-foglalattal és 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 és NFC rádiókkal rendelkezik, és LPDDR5X RAM-ot és UFS 3.1 tárolást használ.

Hol érhető el az OnePlus Nord 3, és mennyiért? Az Engadget jelentése szerint a Nord 3 rendszeres ára a 8/128 konfigurációban 449 euró lesz, a 16/256-os verzió pedig 549 euróba kerül.

A vásárlók most előrendelhetik a 16/256 GB-os konfigurációt július 31-ig 499 euróért, mellé néhány ajándékot kínálva, mint például választható Fujifilm INSTAX mini Link 2 vezeték nélküli pillanatnyomtató, OnePlus Nord Buds 2 vagy egy homokkő párnázó tok az új telefonhoz. Ezek az ajándékok korlátozott mennyiségben érhetők el. Itt található az ír Nord 3 honlap.

Azonban sok szerencsét a vásárláshoz – a vállalat szerint logisztikai nehézségek miatt csak az EU 16 tagállamában és néhány kulcsfontosságú globális piacon, beleértve Indiát, lesz elérhető. Ez idővel változhat, tehát tartsd a számodat.