Rendszer

Rendszerismertető

A világon egyedülálló technológia:

A képek feltöltése csak a szülő jóváhagyással lehetséges.
Valós idejű képszűrés böngészés közben

Többnyelvű szövegelemzés és szűrés.
Riasztás gyanús chatbeszélgetéseknél

A bűnözők nem tudnak gyermekétől képet kicsalni.
A gyermekek továbbra is hozzáférnek az internetes tudástárhoz, de védve vannak a káros tartalomtól

Legyen angol, kínai vagy indiai, mi értjük!
Kép és személyes információk feltöltésének, chatbeszélgetés­ben megbeszélt találkozók/randevúk naplózása
Áttörést hozhat az interneten terjedő káros tartalmak, sőt, a szexuális, pedofil zaklatás elle­ni harcban is egy új, magyar fejlesztésű szoftver. A Dolphin Knight elnevezésű szűrőszoftver alkalmas arra, hogy internetezés közben szavak és kifejezések alapján blokkolja a gyerme­kek fejlődésére káros tartalmakat, a szoftver új modulja pedig szűri a fotókat is. Így a gyer­mekek internetezés közben a káros tartalmakon túl szex képekkel sem találkozhatnak, és nem is tölthetnek fel az internetre kihívó képet magukról. 

A szűrőszoftver a különböző nyelvi mutációk segítségével a világ bármely pontján védel­met nyújthat a gyermekeknek. 

VEGYÜK KÉZBE GYERMEKEINK DIGITÁLIS ÉLETÉNEK KONTROLÁLÁSÁT!

Az oktatás és figyelemfelhívás mellett fontos, hogy gyermekeink digitális életét speciális eszközökkel a megfelelő keretek között tartsuk!

A legfontosabb, hogy megelőzzük azokat a folyamatokat, amik károkhoz, problémákhoz vezetnek! 
Minden szülő retteg attól, hogy gyermekét egy pedofil molesztálhatja, de a mai világban attól is rettegnek a szülők, hogy a Facebook-ra kihívó képet tölt fel gyermekük, és ezt mások kihasználják.

Szülők aggodalmai, amikor gyermekük az internetet használja 

„Milyen képet tölt fel gyermekem magáról az internetre (pl. Facebook)?”

„Kivel beszélget chat-en a gyermekem?”

„Nehogy valaki fotót csaljon ki a gyermekemtől!”

„Kivel beszél meg találkozót gyermekem az internet segítségével?”

„A szex még nem neki való! Remélem, nem az internetről szerzi első szexuáis élményeit!”

„Amikor nem vagyok otthon, gyermekem a tanulással foglalkozik vagy a számítógép előtt ül?”

A mindennap felmerülő kérdésekre megnyugtató megoldást kínál a Dolphin Knight szűrőszoftver, ami több mint egy szülői felügyelet, hiszen ismét döntési pozícióhoz segíti a szülőket, tanárokat.

MEGOLDÁS: DOLPHIN KNIGHT

„Milyen képet tölt fel gyermekem magáról az internetre (pl. Facebook)?” 
Gyermekeink ellenőrzés nélkül tölthetik fel fotóikat az internetre, a közösségi oldalakra, például a Facebook-ra. A gyermekek nem mindig gondolják végig, hogy mi lesz a cselekedetük következmé­nye, így kihívó fotókat is feltöltenek az internetre. Ezzel magukra irányíthatják a pedofilok figyel­mét, és könnyen céltáblává válnak (lásd: www.pedomaci.hu esete**).

A közösségi oldalakat üzemeltető szervezetek nem tudják kontrolálni vagy megakadályozni a folya­matot.
A Dolphin Knight szoftver képfeltöltés kontrolálása (lásd: IUC – Image Upload Controling* © All Rights Reserved) lehetővé teszi, hogy kizárólag azok a képek kerüljenek az internetre, amit a szülő vagy tanár jóváhagyott. A szoftver észleli, ha a gyermek képet akar feltölteni az internetre és értesí­tést küld a szülőnek (iskolai rendszernél a tanárnak). Az értesítésben a szülő láthatja milyen képet és hová szeretne a gyermek feltölteni. Amennyiben a szülő egyetlen gombnyomással engedélyezi a kép feltöltését, a kép felkerülhet az internetre, ha nem engedélyezi, abban az esetben nem kerül az internetre a kép. Hasonló eljárással kontrolálható és ellenőrizhető, ha a gyermek e-mailben akar képet elküldeni valakinek.

„Kivel beszélget chat-en a gyermekem?” 
Gyermekeink chat-elés közben könnyedén ismerkednek. Nem tudhatják egy új ismerősről, hogy valóban ki is az, hány éves, fiú-e vagy lány. Könnyen a pedofilok csapdájába sétálhatnak. Könnyen zaklatás áldozatává válhatnak. (lásd: cyber-bullying***) A Dolphin Knight szoftver chat-kontrolja képes a chat beszélgetés menetét kontrolálni. Közel 300 kulcsszó és kifejezés (lásd: kulcsszavak****) alapján követi a beszélgetés menetét és amennyiben azonosságot fedez fel a kulcsszavak egyikével, akkor először figyelmezteti a gyermeket, hogy a be­szélgetés menete nem megfelelő. A második egyezőségnél a szoftver letiltja a beszélgetést. Továbbfejlesztés esetén megfelelő nyelvészeti módszerek (szövegkörnyezet vizsgálata) ötvözésével a chat kontroll funkció alkalmassá válik a pedofilok pontos kiszűrésére!

„Nehogy valaki fotót csaljon ki a gyermekemtől!” 
A pedofilokra jellemző, hogy „gyűjtögetőek”. Új ismeretség kötések után gyorsan képet szeretnének kicsalni kiszemelt áldozataiktól. Mivel gyermekeink sokszor nem tudják, kivel beszélgetnek, sőt, sok­szor azt hiszik, hogy életük első szerelme az, aki képet szeretne róluk. Hamarosan a zaklatónak csak a meztelen, kihívó kép fog megfelelni. Miután kielégítették gyűjtögető szenvedélyüket, találkozót kezdeményeznek. A Dolphin Knightszoftver képfeltöltés kontrolja képes megakadályozni, hogy gyermekeinktől bárki képet tudjon kicsalni. (lásd: „Milyen képet tölt fel…”)

„Kivel beszél meg találkozót gyermekem az internet segítségével?” 
Gyermekeink könnyedén kötnek új barátságokat az internet segítségével. Nem tudhatják, hogy az új barát ki is valójában, hiszen az internet adta lehetőségek megengedik a pedofiloknak, hogy másnak adják ki magukat. Az első találkozót az interneten beszélik meg, így amikor gyermekeink közlik, hogy találkoznak egy barátjukkal, soha nem lehetünk biztosak benne, hogy valójában kivel is találkoznak.
A Dolphin Knight értesítése segít abban, hogy ismét döntési pozícióba kerüljünk. Amikor a gyermek találkozót beszél meg a chat-en, a szoftver ezt észleli, és értesítést küld a megadott e-mail címre. Így a szülő birtokába kerül a megfelelő információ, és megfelelő döntést tud hozni, mielőtt elengedi gyer­mekét egy találkozóra.

„A szex még nem neki való! Remélem, nem az internetről szerzi első szexuális élményeit!” 
Az interneten bármikor találkozhatunk kéretlen pornó és egyéb tartalmakkal. Mindemellett gyerme­keinket hajtja a kíváncsiság is. Kéretlenül, nagyobb testvérektől és az iskolában is kaphatnak „tuti tip­peket” hogy érhetnek el, és nézegethetnek pornó tartalmakat az interneten. A gyermekeknél esetenként egy ártatlannak tűnő rajzfilm is okozhat álmatlan éjszakákat. Képzeljük el, milyen károkat okoz egy durva pornó tartalom a lelki fejlődésükben.
Napjainkban nem elég a szöveges tartalmakat ellenőrizni és kontrolálni. Az interneten található képek rengeteg veszélyt hordoznak magukban.
A szoftver egyedülállóan a világon képes valós időben ellenőrizni a megtekinteni kívánt képek tartalmát. A szöveges tartalmak ellenőrzéséhez hasonlóan a szoftverbe beépített algoritmus (lásd: NDA*****) ellenőrzi a megjeleníteni kívánt kép tartalmát és amennyiben szex vagy kihívó tartalmúnak ítéli meg, blokkolja a megtekintést. Így megakadályozza, hogy a gyermek — akár véletlenül is — internetezés közben szex- vagy pornótar­talmú képekkel találkozzon.
A szoftver nem csak a pornó tartalmakat képes kontrolálni. Nagy hangsúly fektetünk a brutalitás, ön­gyilkosságra buzdítás, kábítószer, bombagyártás és fegyverek témakörökre. ((lásd: kulcsszavak****)

„Amikor nem vagyok otthon gyermekem a tanulással foglalkozik vagy a számítógép előtt ül?” 
Elgondolkodtató egy 13 éves kislány kijelentése: „…mikor hazaérek iskolából és nincs otthon senki, egyik kezemmel a számítógépet, a másikkal a tv-t kapcsolom be….”
Dolphin Knight program kontrolja segítségével meghatározhatjuk azokat a programokat, amiket a gyerekek használhatnak: vagyis csak azokkal a játékokkal játszathatnak a gyerekek a számítógépen, amelyeket a felnőttek megengednek számukra.
Lehetőség van a programok használatának időbeli korlátozására is: csak a felnőtt által meghatározott időpontban és időtartamban használhatják a programokat a gyerekek, nincs lehetőségük reggeltől estig a számítógépen játszani és internetezni.

Miért hatékonyabb a Dolphin Knight szoftver, mint a központi szűrés, vagy más szű­rőszoftverek?

  • Kizárólag a Dolphin Knight képes a fotók tartalmának kontrolálására.
  • Központi szűréssel nem lehet ellenőrizni a fotók feltöltését. Egy feltöltött képet utólag el lehet távolítani az internetről, de ez nem jelenti azt, hogy az adott kép nem jelenik meg valahol máshol az interneten, hiszen amit egyszer feltöltünk az internetre, azt onnan soha többet nem lehet véglegesen eltávolítani. Abban a pillanatban, amikor látható a kép az interneten, azt bárki letöltheti és egy másik helyre felteheti.
  • Központi szűréssel nem lehet megelőzni, hogy a gyermek milyen képeket küld el másoknak az internet segítségével.
  • A chat-beszélgetések folyamatába a megfelelő időben csak a Dolphin Knight szűrőszoftver tud beavatkozni.